Welkom

De werktitel van onze (kleine) organisatie is de volgende:

"Do not retreat into your private world;

make the world your home."

Welkom bij Het Kleine Schrijfatelier, het schrijfbedrijf van Maartje en Cees Luiten. Vanuit Het Kleine Schrijfatelier houden wij ons bezig met allerlei schrijfactiviteiten voor particulieren en bedrijven. Het accent ligt hierbij op sociale, sociaal-culturele en zingevingsinhoud. Met andere woorden: We schrijven graag, maar we voelen ons bijzonder verwant met inhoud welke sociaal, cultureel, politiek, religieus van aard is. Schrijven is naar ons idee geen strikt-zakelijke aangelegenheid, zoals wiskunde dat is. Schrijven is je inleven, meeleven en meedenken met de inhoud die ons wordt aangeboden. We blijven niet op afstand, maar willen samen met u wat moois en waardevols maken....

Vanuit onze betrokkenheid met de wereld kiezen wij de bovenstaande werktitel. Het is goed dat de mens zijn blik richt naar medemens en wereld en dat we ons niet terugtrekken in onze kleine persoonlijke leefomgeving.

Het Kleine Schrijfatelier...

...is een klein schrijfbedrijf dat opgestart is om particulieren en bedrijven te ondersteunen bij diverse schrijfactiviteiten.

Het accent ligt in eerste instantie op het schrijven van het levensverhaal. Ieder mens heeft een verhaal te vertellen en wij helpen u graag met het vastleggen van uw verhaal zodat deze ook beschikbaar komt voor vrienden, familie en andere belangstellenden. Dit levensverhaal kan in bescheiden vorm worden gegoten, bedoeld voor een kleine kring, maar er kan ook tot bredere publicatie over worden gegaan. Ook bedrijven kennen vaak hun eigen 'levensverhaal' en ook hierbij kunnen wij ondersteuning bieden of het eigenlijke schrijven voor onze rekening nemen.

Daarnaast helpen wij u ook graag met al uw andere schrijfwerk. Heeft u teksten die geredigeerd moeten worden, heeft u hulp nodig met het schrijven van verslagen, wilt u een reisverhaal maken en kunt u daar wel een helpend handje bij gebruiken? Neem gerust contact met ons op!

Wie zijn wij?

Zoals gezegd; wij zijn een klein bedrijf. Vader Cees Luiten en dochter Maartje Luiten runnen samen het atelier. Vader Cees is schrijver/dichter en is tevens zelfstandig mee-denker op het gebied van politiek, gezondheidszorg, zingeving. Daarnaast is hij als reporter voor een ontwikkelingsorganisatie actief. Indonesie heeft hierbij zijn speciale aandacht.

Dochter Maartje heeft Nederlandse Taal en Letterkunde gestudeerd en richt zich nu ook vol enthousiasme op het schrijverschap. Samen delen zij de liefde voor taal en literatuur. Bijna als bij toeval kwamen zij in aanraking met levensverhalen en sindsdien zijn zij erdoor gegrepen. Een levensverhaal kan leiden tot een uniek document waarin de essentie van iemands leven  op een creatieve en persoonlijke wijze kan worden vastgelegd. Op deze wijze gaat een verhaal nooit verloren en kan het ook gemakkelijk overgedragen worden aan anderen. Vaak zijn die 'anderen' kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden. Naast de vastlegging in taal kan ook op andere wijzen de levensverhalen worden verbeeld. Stukjes uit brieven, delen van geschreven teksten, maar ook foto's en tekeningen kunnen deel uitmaken van het levensverhaal.

Waar zijn we te vinden?

Internetsite:

www.ceesluiten.nl/kunst


e-mail adres:

hetkleineschrijfatelier@hotmail.nl

of

c.luiten@outlook.com


Postadres: Maartje Luiten, Molenlaan 9 (1401 TH) Bussum.
Telefoon: 06-44905044


Kamer van Koophandel Leeuwarden: Nr. 52044726

 

Het moest er toch eens van komen. Al langere tijd waren Maartje en Cees actief op het gebied van schrijven, dichten, het schrijven van columns en beschouwingen etc. In toenemende mate gaat de...

Verder lezen over Het Kleine Schrijfatelier